Publicerad den Lämna en kommentar

Höjdpunkter från Roma 3-1 seger över Udinese

Det fanns en tid, för inte så länge sedan, då Roma mot Udinese betydde en sak: Francesco Totti mot Antonio Di Natale. Två av Italiens bästa anfallare tillbringade över ett decennium med att kämpa mot det i Serie A. Och oavsett var deras klubbar föll på bordet, var Totti-Toto-showen alltid toppnoterad.

Medan dessa dagar är förbi, drevs Romas 3-1-seger över Udinese i eftermiddags till stor del av Paulo Dybala, utan tvekan den mest begåvade spelaren som trampat foten i Stadio Olimpico sedan Totti gick i pension. Och vad mer är, med Romelu Lukaku och Lorenzo Pellegrini vid sin sida fick Dybala äntligen lite hjälp. José Mourinhos sida var på intet sätt helt i form, Bayern München tröja men det här var det närmaste vi sett Romas toppprodukt sedan säsongen började.

Och med ännu en slutsåld folkmassa som uppmanade dem att fortsätta, strömmade en anda av optimism genom Stadio Olimpico i kväll. Dybala kanske inte tog första blodet i eftermiddags, men hans tum-perfekta frispark fångade Gianluca Mancini i kliv, och satte upp veteranens mittbacks andra mål för säsongen – hans första sedan Romas 7-0-tackning mot Empoli i mitten av september.

Roma kontrollerade nästan 70 % av bollen under resten av första halvlek men misslyckades med att fylla på sin ledning innan halvtidsvisslan. Inledningsskedet av andra halvlek skulle se Udinese undersöka Romas försvar, med Florian Thauvin och Wallace som testade Rui Patricio inom de första minuterna av den nya halvleken.

Thauvin skulle dock göra sig gällande kort efter det. Med spelet som långsamt utvecklades på vänsterkanten smög Thauvin i smyg bakom Leonardo Spinazzola vid högra stolpen och gjorde en något obalanserad nick när Spinazzola och Evan N’Dicka tittade på varandra, var och en undrade förmodligen vem som markerade Thauvin.

Ändå, med 30 minuter kvar att spela, gillade Roma deras chanser och bjöd på oavgjort, i väntan på ett tillfälle att slå till. Bryan Cristante kom en morrhår ifrån att göra ett sensationellt nickmål nära kanten av området i den 77:e minuten, men Giallorossi behövde inte vänta länge på en matchvinnare.

Roma hade bollen på mittfältet när Edoardo Bove tog emot den cirka femtio meter från målet. Bove skickade snabbt bollen framåt till Sardar Azmoun, som sedan hittade Lukaku placerad vid kanten av området. Lukaku spelade skickligt en backheel-passning till Dybala, som redan gjorde ett lopp mot straffområdet. Även om bollen spelades något bakom Dybala, kunde han kontrollera den och sprintade mot mål, Fotbollströjor Billigt drog Marco Silvestri av sin linje innan han satte in den.

Stephan El Shaarawy skulle lägga till ett av sina patenterade krullade skott mot den motsatta stolpen för att lägga matchen på is, med Roma som säkrade tre poäng och flyttade in på en femte plats på tabellen, bara tre poäng från de omtalade topp fyra.

Lämna ett svar