Publicerad den Lämna en kommentar

Frånvaron av Son Heung-min kommer att vara en utmaning för Spurs

Spurs kommer att möta ett tufft test under de kommande veckorna när deras stjärnanfallare Son Heung-min åker till Qatar för att representera Sydkorea i Asian Cup. Son Heung-min har varit i bra form den här säsongen, Tottenham Hotspur tröja och hans frånvaro kommer att drabba Tottenhams anfallskraft.

Son överräcktes kaptensbindeln av huvudtränaren Ange Postecoglou efter att Harry Kane lämnade Tottenham för Bayern München i somras. Den 31-årige sydkoreanska landslagsmannen har anammat sin nya roll och spelat en nyckelroll i Spurs försök att sluta i Premier Leagues topp fyra.

Son Heung-min har varit imponerande den här säsongen, gjort 12 mål och gett fem assist på 20 ligamatcher. Laget kommer utan tvekan att ångra hans frånvaro då de ser ut att behålla sin starka position i ligan.

Tottenham kommer att få gå igenom en tuff period utan hjärta och själ. Son Heung-mins deltagande i Asian Cup betyder att han kommer att missa flera nyckelmatcher för klubben. Det uppgavs att han skulle missa matchen som börjar med FA-cupens tredje omgångsmatch mot Burnley.

Antalet matcher som Son Heung-min kommer att missa beror på det sydkoreanska lagets prestation i Asian Cup. Om Sydkorea går igenom kommer Tottenham-kaptenen att missa minst två matcher och upp till sex matcher.

Bahrain, Jordanien och Malaysia väntar Sydkorea i gruppspelet. Deras första match mot Bahrain kommer att spelas den 15 januari, fem dagar innan Spurs Premier League-match med Manchester United. Son Heung-min kommer att missa minst två av Tottenhams matcher i januari.

Om det sydkoreanska laget går vidare till knockoutomgången kan Son Heung-mins frånvaro förlängas ytterligare. Son kommer inte att vara tillgänglig för Tottenhams potentiella FA-cupmatch i fjärde omgången och Premier League-matchen med Brentford om Sydkorea slås ut i sextondelsfinalen. Son kommer också att missa matchen mot formstarka Everton på Goodison Park den 3 februari om de slås ut i kvartsfinalen.

Fansen kommer utan tvekan att sakna Sons spännande prestationer i Premier League Tottenham Hotspur Fotbollströjor, men hoppas att Sons frånvaro blir kortvarig och att han kommer tillbaka från internationella uppdrag för att hjälpa lagets framgång.

Lämna ett svar