Publicerad den Lämna en kommentar

Neymars tårar gick världen runt: I slutet av säsongen för brasilianaren skapade Messi en ny magi

Sydamerikanska kvalet till VM fortsatte med gårdagens matcher, Fotbollströjor Billigt präglade av den briljante Lionel Messi och den svårt skadade Neymar som missar resten av säsongen.

Argentinarna slog Peru med 2:0 i Lima och behöll sin maximala prestation efter fyra omgångar med en målskillnad på 7:0.

Messi var dubbelskytt i 32:a och 42:a minuterna, och det första målet var särskilt imponerande när han träffade ribban från det första.

Med sina mål mot Peru nådde Leo sitt 31:a mål i VM-kvalet. Därmed gick han om Luis Suarez och blev den bäste målskytten i historien om sydamerikanska kval till VM.

Uruguay slog Brasilien med 2:0 i Montevideo och registrerade sin första seger i head-to-head efter 22 år, och Kariokama led sitt första nederlag i VM-kvalet sedan 2015.

Liverpool-anfallaren Darwin Nunez gav hemmalaget ledningen i den 42:a minuten, och De la Cruz beseglade segern med ett mål i den 77:e minuten till sista 2:0.

Matchresultatet överskuggades dock av Neymars allvarliga skada, för vilken säsongen enligt allt tyder på är över.

Efter duellen med Nicolas de la Cruz blev han liggande på marken, köpa Neymar Jr tröja varefter han bars av planen på bår och i tårar.

Enligt de första uppgifterna drabbades Al Hilal-spelaren av en allvarlig skada i korsbanden i vänster knä och menisken och med största sannolikhet kommer han att genomgå en operation och en lång återhämtning.

Lämna ett svar